۱۲ دی ۱۳۸۶، ۱۷:۱۳

وزیر ارتباطات در پاسخ به مهر:

راه اندازی MMS منوط به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی است / زمینه ورود مخابرات به بورس مهیا است

راه اندازی MMS منوط به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی است / زمینه ورود مخابرات به بورس مهیا است

محمد سلیمانی اعلام کرد که دستورالعملی برای راه‌اندازی سیستم ارسال فیلم و تصویر از طریق تلفن همراه تهیه شده که باید به تصویب کمیته ویژه بررسی این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در حاشیه نشست امروز هیئت ‌دولت با خبرنگاران گفتگو می کرد، متذکر شد که سیستم ارسال فیلم و تصویر از طریق تلفن همراه (ام. ام. اس) برای همیشه رخت بر نبسته و هیچ مرجعی مانع از راه اندازی این سیستم نشده است.

سلیمانی که در پاسخ به سئوال مهر درباره سیستم "MMS" سخن می گفت، در ادامه توضیح داد: هنگامی که یک تکنولوژی وارد کشور می ‌شود، باید مبانی قانونی و مقرراتی آن نیز تدوین و تنظیم شود.

وی افزود: در بخش ایرانسل در این مورد در دولت قبلی کوتاهی شده ‌بود؛ یعنی امتیاز را در اپراتور دوم داده بودند ولی مبانی مقرراتی آن را انجام نداده بودند که این موضوع به ‌شورای عالی انقلاب فرهنگی منتقل ‌شد و در آنجا کمیته ‌ای ویژه برای بررسی این کار تشکیل شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در زمینه سیستم (ام. ام. اس) مسائل ارتباطی و بحث‌ های اخلاقی و امنیتی و حریم خصوصی مطرح است و حوزه بسیار گسترده ‌ای دارد و به طور خاص ارتباطات تصویری و عکس مسائل پیچیده ‌تری دارد و به همین علت قرار شد دستورالعملی در این زمینه تهیه و از همه سازمان‌ های مرتبط با این حوزه نظر خواهی شود.

به گفته سلیمانی دستورالعمل مذکور برای سازمان های ذیربط ارسال شده تا آنها نظرات کارشناسی خود را در این زمینه ارائه کنند و هنگامی که این دستورالعمل نهایی و توسط کمیته مربوطه در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود، عملا مجوز راه اندازی سیستم ارسال فیلم و تصویر از طریق تلفن همراه صادر خواهد شد.

او متذکر شد که همه دست اندرکاران راه اندازی سیستم (ام. ام. اس) مشتاق هستند تا هر چه سریع تر این ‌سیستم در اختیار مردم قرارگیرد؛ چرا که این سیستم در حوزه هایی چون حمل و نقل عمومی و روابط فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی بسیار تاثیر گذار است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال گفت که این کار، کاری پیچیده است که باید 5 سال پیش شروع و قوانین لازم تدوین می ‌شد تا زودتر نتیجه حاصل شود.

خبرنگار مهر از سلیمانی در خصوص اتصال اپراتور اول تلفن همراه به شبکه اینترنت نیز سئوال کرد که وی پاسخ داد: مناقصه این کار انجام و سفارش داده شده و تجهیزات مربوطه وارد ایران شده و در حال نصب است و چنانچه نصب با مشکل فنی مواجه  نشود، این سیستم در بهمن ماه در اختیار مشترکان تهرانی قرار می گیرد.

وی افزود: در این مرحله حدود 2 میلیون مشترک پیش‌ بینی شده است که به آنها سرویس ارائه خواهد شد و در مرحله بعد، از مردم نظر سنجی و میزان نیاز به این سرویس تخمین زده می ‌شود و سپس وارد مرحله سرمایه‌ گذاری خواهیم شد که امیدواریم در شش ماهه نخست سال ‪ ۸۷‬برای سراسر کشور این سرویس ارائه شود.

خبرنگاری از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص کارنامه شرکت ایرانسل سئوال کرد و او پاسخ داد: ایرانسل یک شرکت متعلق به بخش خصوصی است که وارد موضوع تلفن همراه شد و از آبان سال گذشته اقدام به واگذاری سیم کارت کرد.

سلیمانی ادامه داد: ایرانسل باید در سال نخست فعالیت حدود 3 میلیون سیم کارت به مردم واگذار می کرد که موفق شد 4 میلیون و 500 هزار سیم کارت به مردم واگذار کند و در سال دوم نیز باید تعداد مشترکین خود را به 5 میلیون می ‌رساند که دو ماه از سال دوم گذشته، مشترکان آن به نزدیک 6 میلیون و پانصد هزار نفر رسیده ‌اند.

او تاکید کرد که این شرکت، همچنین در سال نخست فعالیت خود نزدیک به یک میلیارد دلار سرمایه ‌گذاری کرد.

به گفته سیلمانی شرکت ایرانسل در بیش از ‪ ۲۵۰‬شهر خدمات خود را به مردم ارائه می ‌کند که این موفقیت بسیار بزرگی است که ظرف ‪ ۱۴‬ماه یک اپراتور خصوصی با حمایت سرمایه گذار خارجی بتواند در کشوری 5/6 میلیون سیم کارت توزیع کند.

او در عین حال این نکته را نیز متذکر شد که "شرکت مذکور باید همانطور که در تعرفه های خود تخفیف داده است، نواقص کار خود را بر طرف و رضایت مشتریان را جلب کند و بحث پوشش خود را اصلاح و تقویت نماید".

خبرنگاری از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره زمان ورود شرکت مخابرات به بورس سئوال کرد که او زمان‌ های اعلام شده در این زمینه را تقریبی دانست و گفت: دوست داریم که همین امروز این کار انجام شود و از نظر ما همه اقدامات انجام گرفته اما سازمان خصوصی‌ سازی باید برنامه زمان بندی آن را اعلام کند.

سلیمانی افزود: اکنون بحث ما این است که هر چه زودتر شرکت مخابرات وارد بورس شود اما امکان دارد کار که پیش می ‌رود، سازمان خصوصی‌ سازی اشکالاتی را اعلام کند؛ سازمان خصوصی سازی پیش از این بحث پروانه مخابرات را مطرح کرد که دو روز پیش بررسی شد و در دستور کار کمیسیون تنظیم مقررات قرار دارد و این کمیسیون باید ظرف 2 هفته آینده آن را نهایی کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره خصوصی‌ سازی مخابرات نیز گفت که این وزارتخانه با تشکیل ستادی برای اجرای اصل 44 قانون اساسی تا کنون بیش از 20 هزار نفر ساعت در این زمینه تحقیق و مطالعه داشته است و تجربه خصوصی سازی در کشورهای دیگر را مورد بررسی قرار داده است.

او با تاکید بر اینکه وزارتخانه متبوعش درباره مسائلی چون مالکیت ها، تجهیزات فنی و نیروی انسانی نیز مطالعات خوبی انجام داده‌ است، خاطر نشان کرد از نظر وزارت ارتباطات زمینه ورود مخابرات به بورس کشور فراهم است.

خبرنگاری از سلیمانی در خصوص شبکه ملی سئوال کرد که وی پاسخ دا : باید در این زمینه مناقصه برگزار شود که زمینه های برگزاری این مناقصه فراهم شده و دستورالعمل برای برگزاری مناقصه در استانها نیز ابلاغ شده است.

وی افزود: برای تحقق این مسئله زمان 3 ساله در نظر گرفته شده است و از آنجا که این کار به صورت مناقصه پیگیری می شود، نمی توان اعتباری برای آن پیش بینی کرد ولی با توجه به تحت پوشش شبکه قرار گرفتن 1020 شهر، رقمی بالغ بر 300 میلیارد تومان برای این کار پیش بینی شده است.

بنا بر این گزارش سلیمانی به سئوالات متعدد خبرنگاران در مورد قیمت پیامک پاسخ نداد.

کد خبر 615136

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha